Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall inkokt lax med skarpsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott helt enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär moroten i slantar. Skala löken och skär den i klyftor. Blanda alla ingredienser till lagen. Låt koka i 10 min. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg den i en vid gryta. Häll över spadet så det täcker fisken. När det hela kokar upp igen, ta kastrullen från spisen och låt laxen svalna i sitt spad med lock på. Låt gärna laxfiléerna ligga några timmar i lagen i kyla.
  2. Gör under tiden skarpsåsen. Rör ihop majonnäsen med hackat ägg. Piffa med lite vinäger eller ättikssprit och rör sedan ned grädde och dill så det blir luftigt. Smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt 1 timme före servering.
  3. Ta upp laxen och låt spadet rinna av. Garnera den med kokta morotsbitar och kokt purjolök.
  4. Smaka av såsen en sista gång. Bland annat kan syran mattas av under tiden i kylskåpet.
  5. Servera laxfiléerna med skarpsås och dill. Färskpotatis smakar gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.