Kall laxpaj

En härlig laxpaj som passar bra som förrätt eller till vickning.

Kall laxpaj
Källa: Eva Ingvarsson
Uppladdad av: mykolo
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Pajdeg;
3,5 dl vetemjöl
75 g smör
1 tsk bakpulver
0,75 dl vatten

Fyllning:
3 dl creme fraiche
1,5 tsk italiensk salladskrydda
2 krm grovmald svartpeppar
2 msk finhackad gul lök

Garnering:
3 hårdkokta ägg
200 g rökt eller gravad lax
1 dl finhackad dill
1 dl finhackad purjolök

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
7429
Sparat:
144

Gör så här

Pajdeg:
Kör vetemjöl, smör och bakpulver i matberedaren.
Tillsätt vatten så att du får en fin deg.
Kavla ut degen och flytta den till en smord pajform.
Grädda i 15-20 minuter.
Låt pajskalet kallna.

Fyllning:
Rör ihop creme fraich, kryddor och lök.
Bre ut creme fraiche-blandningen i det avsvalnade pajskalet.
Strö över dill och purjolökshacket.
Garnera pajen med ägg, hackad purjo, laxrosor och lite dill.
Pajen på bilden är gjord i en mindre form, då blir det över till en portionspaj också.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Laxpaj recept
över 2 månader
över 2 månader
av anenik
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av Kira68
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.