Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En supergod paj som serveras till både kräftskivan som vid julbordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°C. Hacka ihop vetemjöl, salt och finfördelat smör, gärna i matberedare. Tillsätt ost och sedan vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Grädda sedan pajskalet i ugn till gyllene färg uppstår.
  2. Fyllning: Hacka gravad lax och räkor smått och häll i en skål, tillsätt stenbitsrom, vispgrädde, crème fraiche, dill, gräslök samt lite peppar i skålen. Rör om!
  3. När pajskalet har svalnat, bred ut fyllningen i skalet. Garnera med hela räkor (inget måste).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjboman 12 augusti 2011

    Denna kalla paj har jag sett och gjort redan, men den är verkligen supergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.