- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En supergod paj som serveras till både kräftskivan som vid julbordet!
Instruktioner
- Pajskal:
Sätt ugnen på 200°C. Hacka ihop vetemjöl, salt och finfördelat smör, gärna i matberedare. Tillsätt ost och sedan vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Grädda sedan pajskalet i ugn till gyllene färg uppstår.
- Fyllning:
Hacka gravad lax och räkor smått och häll i en skål, tillsätt stenbitsrom, vispgrädde, crème fraiche, dill, gräslök samt lite peppar i skålen. Rör om!
- När pajskalet har svalnat, bred ut fyllningen i skalet. Garnera med hela räkor (inget måste).
Publicerat den
12 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kalla paj har jag sett och gjort redan, men den är verkligen supergod!