Kall skaldjurspaj med räkor, krabba och röd kaviar

Pajer är utmärkt bjudmat. Passar att servera på en buffé. Det är även en perfekt bjudrätt när man har ont om tid.

Kall skaldjurspaj med räkor, krabba och röd kaviar
Källa: Skandinavian Press AB
Uppladdad av: UllaC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Frasig pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g margarin eller smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 kg räkor med skal
1 burk krabba, ca 200 g
2 burkar röd storkornskaviar, à 60 g
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad dill
1 krm italiensk salladskrydda
1 krm svartpeppar
½ dl lättmajonnäs
2 dl lätt crème fraiche

Garnering:
Citron
Dillkvistar
Räkor

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st
Visningar:
10585
Sparat:
299

Gör så här

Blanda samman mjöl, matfett och vatten i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Låt den ligga en liten stund i kylskåpet.

Kavla ut degen till en fyrkantig platta, ca 24x24 cm. Vik den i 3 delar. Vrid degen ¼ varv. Vik den på nytt i 3 delar. Upprepa utkavling och vikning ytterligare 2 gånger. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter.

Kavla ut degen till en rektangulär platta och lägg den i en form 20x28 cm med löstagbar botten. Degen ska täcka bottnen och kanterna. Lägg en remsa av ugnsfolie ovanpå kanterna, så sjunker de inte ner under gräddningen.

Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen i 200º, ca 10 minuter. I varmluftsugn, 175º, 12-15 minuter. Ta försiktigt bort folieremsan. Grädda ytterligare 15 minuter. Låt pajskalet kallna innan det lossas från formen.

Skala räkorna. Häll av spadet på krabban, ta bort ev broskbitar.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen strax innan den ska läggas i det kalla pajskalet.

Garnera pajen med citron, några oskalade räkor och fräscha dillkvistar.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Skaldjurspaj recept
av ros
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av burbot
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.