Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall tomatsoppa med gratinerad skink- och ostbaguette

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Är det riktigt varmt ute är det gott att servera isbitar i soppan. Den här passar perfekt att packa ner i picknick korgen, och baguetten kan förstås ätas utan att gratineras. 450 kalorier per portion 15 g fett 21 g protein 54 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken, fräs den i olja i en stekpanna tills den mjuknat, låt svalna. Mixa lök och tomater med spad, vatten och fond. Smaka av med salt och peppar. Strimla hälften av basilikan och blanda ner i soppan. Ställ kallt fram till servering.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Skär baguetten i skivor på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och lägg på skinkan. Fördela de sparade basilikabladen över. Hyvla osten och lägg den på skinka och basilikablad.
  3. Gratinera baguetten mitt i ugnen 5-7 minuter. Servera dem till den kalla tomatsoppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.