X

Kalla såser recept

Laddar...
Din sökning gav 25 träffar
Kött fondue med goda såser

Underbart gott och dessutom trevligt att sitta länge och njuta runt bordet. Marinera kött och blanda såser dagen innan, det vinner både du och rätten på! Nu får varje gäst trä kött på sitt foduespe..


Pappas Senap

Även kallad Docentens Dundersenap. Min far vann pris med detta recept i en Colmans senapspulvertävling på 50-talet (jag vill minnas att han fick en réchaudpanna i koppar i pris...)

Paddys version utav Fullt Utrusta..

Restaurang La Empanada i Malmö har en rätt som kallas Fullt utrustad. Detta är nog det närmaste man kan komma att göra den själv. Min bror Patrick har slått ihop denna Latinamerikanska festmåltid. Ha..


Devils-relish

Servera till kött, korv och pastarätter eller som smaksättare i grytor och såser.


Vitlökssås

Den här såsen är ett måste för mig på sommaren då vi grillar mycket. Den är helt otroligt god och äts med fördel till färskpotatis eller ugnsstekt potatis och grillat kött.

Skrivet av Inaktiv-Medlem
för över 2 månader sedan
Läs recept

4 såser till lax
4 såser till lax

Både kalla och varma såser beroende på om man kokar eller steker laxen. Varför inte testa Tartarsås till den stekta laxen! Så gott!!!


Krabba naturelle
Krabba naturelle

Beräkna 1 medelstor krabba per person. Köp den gärna färdigkokt, det är enklast och bekvämast.


DimSum
DimSum

Här har samlat ihop olika fyllningar och såser.... 5 fyllningar och 6 såser..... mycket gott!


Shabu Shabu
Shabu Shabu

Japansk Shabu Shabu är en sällskapsrätt som fondue där alla doppar köttbitar i samma buljongryta och sedan i soja i egna små dipskålar bredvid. Mycket nyttigare än köttfondue med olja och feta såser. ..


Minipizzor med parma och oliver
Minipizzor med parma och oliver

(100609: tillagt om hur man gör med den lufttorkade skinkan) Receptet är för 8-10 personer och ger 20 st minipizzor. Ingick i dotterns studentbuffé. 40 st, dvs dubbel sats var nog lagom till 30 per..
Ljus Fiskfond
Ljus Fiskfond

Ljus fiskfond blir bäst om du använder skrov från plattfisk, men även ben från torsk eller annan vitfisk går bra. Undvik däremot lax och makrill, som inte ger lika mustig smak. Ljus fiskfond är en god..Chayenne & chilikryddad lax
Chayenne & chilikryddad lax

Denna lax är bland det godaste vi vet i vår familj. Det är den knaperstekta ytan som blir så god. Den går att kombinera med en massa olika såser kalla som varma eller vitlökssmöret.