Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas kalljästa bullar

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda bullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet på bordet, hacka i smöret. Rör ut jästen med saltet. Blanda sockret i mjölblandningen. Häll mjölken i jästen. Blanda alltihop. Älta ihop det till en smidig deg med händerna. Kavla ut och lägg i fyllningen, rulla ihop och skär ut lagom stora bullar. Lägg i pappersformar. Fyllning: 60 g smör 1-2 dl sötmandel ( hackad ) 1 dl socker Jäsning: 11/2 timme Pensla med ägg och strö lver pärlsocker Gräddas ca:5-7 min i 250 graders ugn
  2. OBS: Degen behöver inte jäsas, endast bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.