Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Adventsbullar

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kalljästa saffransbullar, lite utöver det vanliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör först ihop fyllningen.
  2. Rör ut jästen i lite av grädden, tillsätt sockret och det väl stötta saffranet. Rör om ordentligt så att saffranet löser sig så mycket som det går.
  3. Tillsätt det smälta rumstempererade smöret och resten av grädden. Rör ner äggen ett i sänder. Tillsätt mjölet och arbeta degen så lite som möjligt.
  4. Ta upp degen på bakbordet och dela den i två delar. Kavla ut varje del till för sig och bred över fyllningen.
  5. Rulla ihop och skär i 1,5 cm breda bitar.
  6. Placera bullarna i pappersformar och låt dem jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandeln,
  9. Grädda i 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • bakmimmi 20 december 2009

    Väldigt enkla att göra, skulle dock vilja ha fyllningen lite sötare, kanske en aning vaniljsocker inte skulle vara så dumt. Jättegoda bullar som jag tänker prova att göra även utan saffran.

  • Ulrika43 22 november 2011

    vaddå kalljästa, står inget om detta??

  • Tess51 22 november 2011

    Kalljästa betyder att man inte värmer degspadet innan man blandar ner jästen. :-) Monica

  • Carrobella 27 november 2011

    Tyvärr - en besvikelse. Jag följde recepten till 100%, har en bra ugn, och brukar inte misslyckas med bakningen, så jag förstår inte varför dessa "bullar" blev så här! 1. "För 30 personer"??? Det blev 18 bullar ut av denna satsen. 2. Mycket god smak, men TORRA, och lite "smuliga", påminner mer om mördeg. Vad kan detta bero på? Kanske på äggen (2 st. i degen?). Eller för mycket mjöl i recepten? Eller....? Skulle uppskatta hjälp/kommentar från någon som har testat recepten, eller från den som skickat in den, för att höra varför bullarna blir torra/smuliga.

  • Veronica71975 27 november 2011

    Gillade att baka dessa bullar SKARPT, förutom kanske då den långa jäsningen men då han jag ju städa skafferiet undertiden!

  • ullamaggan 30 november 2011

    Toppenbra recept!!!Jättegoda, har fått mycket beröm för dem. Jag hade även lite russin i fyllningen i hälften av bullarna

  • margitkallgren 5 december 2011

    Hej babbs! Detvar länge sen vi hördes. Jag tänker baka dina adventsbullar för dom verkar så goda. Skickar betyg när det blir aktuellt. Hälsn Margit i Dalom

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.