Kalljästa saffransbullar, lite utöver det vanliga.
Instruktioner
- Rör först ihop fyllningen.
- Rör ut jästen i lite av grädden, tillsätt sockret och det väl stötta saffranet. Rör om ordentligt så att saffranet löser sig så mycket som det går.
- Tillsätt det smälta rumstempererade smöret och resten av grädden. Rör ner äggen ett i sänder.
Tillsätt mjölet och arbeta degen så lite som möjligt.
- Ta upp degen på bakbordet och dela den i två delar. Kavla ut varje del till för sig och bred över fyllningen.
- Rulla ihop och skär i 1,5 cm breda bitar.
- Placera bullarna i pappersformar och låt dem jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på mandeln,
- Grädda i 15 minuter.
Publicerat den
20 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt enkla att göra, skulle dock vilja ha fyllningen lite sötare, kanske en aning vaniljsocker inte skulle vara så dumt. Jättegoda bullar som jag tänker prova att göra även utan saffran.
vaddå kalljästa, står inget om detta??
Kalljästa betyder att man inte värmer degspadet innan man blandar ner jästen. :-) Monica
Tyvärr - en besvikelse. Jag följde recepten till 100%, har en bra ugn, och brukar inte misslyckas med bakningen, så jag förstår inte varför dessa "bullar" blev så här! 1. "För 30 personer"??? Det blev 18 bullar ut av denna satsen. 2. Mycket god smak, men TORRA, och lite "smuliga", påminner mer om mördeg. Vad kan detta bero på? Kanske på äggen (2 st. i degen?). Eller för mycket mjöl i recepten? Eller....? Skulle uppskatta hjälp/kommentar från någon som har testat recepten, eller från den som skickat in den, för att höra varför bullarna blir torra/smuliga.
Gillade att baka dessa bullar SKARPT, förutom kanske då den långa jäsningen men då han jag ju städa skafferiet undertiden!
Toppenbra recept!!!Jättegoda, har fått mycket beröm för dem. Jag hade även lite russin i fyllningen i hälften av bullarna
Hej babbs! Detvar länge sen vi hördes. Jag tänker baka dina adventsbullar för dom verkar så goda. Skickar betyg när det blir aktuellt. Hälsn Margit i Dalom