De här fantastiska, kalljästa kringlorna påminner om både wienerbröd och mjuka vaniljbullar. De är spröda och fina och smakar allra bäst helt nygräddade
Instruktioner
- Smula ner jästen i en skål. Tillsätt mjölk och lös upp jästen i mjölken.
- Rör ner socker och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Tillsätt smöret. Arbeta ihop till en deg. Stjälp upp degen på ett bakbord och knåda degen.
- Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 20x80 cm.
- Gör fyllningen: Blanda smör, socker och vaniljsocker. Fördela fyllningen på degremsorna.
- Rulla ihop var och en av remsorna. Rulla från båda långsidorna in mot mitten tills rullarna möts. Dra lite i degen och forma en kringla på en bakpappersklädd plåt. Låt kringlorna jäsa två timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kringlorna med ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt vaniljsnurrorna svalna på galler.
Publicerat den
26 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa bullar verkar goda och lätta att baka så de ska jag spara i kokboken och provbaka så snart jag hinner.
Har gjort dessa ikväll och HERREGUD så goda de blev. Förstod dock inte beskrivningen av hur de skulle formas till kringlor så jag gjorde vanliga bullar av receptet och ändrade gräddningen till ca 265° och ca 7 minuter (skulle gärna se bild på kringlorna eller en tydligare beskrivning, nyfiken). Jag lär aldrig göra några andra vaniljbullar än dessa hädanefter!
Jättegoda!!! :D Jag formade dock också bullarna på ett eget vis då jag inte heller förstod hur man skulle göra.
Underbart goda, kladdiga att göra. Lyckades inte forma dom enligt beskrivningen, gjorde dom på eget vis, kanske får till lite tjusigare bullar när jag bakat dom några gånger - för detta receptet lär nötas flitigt. Kondissmak!