Det är något speciellt med kalljästa bullar.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Lägg vetemjöl, socker, smör och smulad jäst i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Kör det till en smulig massa. Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg.
- Fyllning:
Kör mandelmassa och mandel i mixer till smulor.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Strö fyllningen över degen. Vik in långsidorna mot mitten, platta till och kavla lätt.
- Skär degen i två centimeter breda remsor. Skär ett snitt i varje remsa nästan ända upp i fästet. Snurra remsorna åt var sitt håll och forma samman dem till en knut. Fäst ändarna undertill. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur helst i kylskåp över natten.
- Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. Grädda dem mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.
Rör ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen.
- Ät och njut.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar