Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa morgonfrallor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Snabbt, enkelt och framförallt goda klassiska frallor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och blanda med mjölk och olja. Knäck ägget och rör så gula och vita blandas. Häll hälften av ägget i degen, resten sparas till att pensla bullarna med. Arbeta in salt, socker och vetemjöl till en deg.
  2. Dela degen i 8-12 bitar (beroende på om man vill ha 12 lite mindre eller 8 lite större bullar). Forma till bullar som läggs på en plåt. Låt jäsa övertäckta i kylskåpet 7-8 timmar (eller mer).
  3. Sätt ugnen på 225 grader och ta ut bullarna ur kylen. Pensla med det sparade ägget och strö över vallmofrön. Grädda i ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • flabban 27 augusti 2009

    Första gången som jag bakar kalljästa frallor. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Dom hade nog blivit lika bra om jag bakat ut dom direkt, så tyvärr inget jag kommer att göra om.

  • maithab 27 augusti 2009

    Nej, jag vet ju inte vad du förväntade dig... Men fördelarna är att man slipper värma vätskan, slipper passa jästider, att den långa jäsningen gör brödet mer smakrikt (ju längre jästid desto mer aromer utvecklas) och fluffigt samt att man har nybakade frallor direkt på morgonen. Det är ju bara att sätta in plåten och plocka fram pålägg sen är det klart!

  • emaxen 30 augusti 2009

    Väldigt goda o lättbakade frallor,åts till kvällsmat idag. Full poäng. Tack för lyckat recept/emaxen

  • soccermum 10 december 2010

    Jättegoda! Jag bakade dessa som ostfrallor och hade iofs honung istället för strösocker och lite fullkornsvetemjöl men goda och jättefina blev de så de kommer definitivt bakas fler gånger med olika "topping" =) femma! Lade till en bild av just ostvarianten men du får självklart plocka bort den om du tycker den är missvisande :)

  • maithab 10 december 2010

    Mmm, de ser goda ut så den bilden kan väl få vara kvar även om receptet har det klassiska med vallmofrön som "topping".

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.