Snabbt, enkelt och framförallt goda klassiska frallor.
Instruktioner
- Smula jästen och blanda med mjölk och olja. Knäck ägget och rör så gula och vita blandas. Häll hälften av ägget i degen, resten sparas till att pensla bullarna med. Arbeta in salt, socker och vetemjöl till en deg.
- Dela degen i 8-12 bitar (beroende på om man vill ha 12 lite mindre eller 8 lite större bullar). Forma till bullar som läggs på en plåt. Låt jäsa övertäckta i kylskåpet 7-8 timmar (eller mer).
- Sätt ugnen på 225 grader och ta ut bullarna ur kylen. Pensla med det sparade ägget och strö över vallmofrön. Grädda i ca 10 minuter.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Första gången som jag bakar kalljästa frallor. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Dom hade nog blivit lika bra om jag bakat ut dom direkt, så tyvärr inget jag kommer att göra om.
Nej, jag vet ju inte vad du förväntade dig... Men fördelarna är att man slipper värma vätskan, slipper passa jästider, att den långa jäsningen gör brödet mer smakrikt (ju längre jästid desto mer aromer utvecklas) och fluffigt samt att man har nybakade frallor direkt på morgonen. Det är ju bara att sätta in plåten och plocka fram pålägg sen är det klart!
Väldigt goda o lättbakade frallor,åts till kvällsmat idag. Full poäng. Tack för lyckat recept/emaxen
Jättegoda! Jag bakade dessa som ostfrallor och hade iofs honung istället för strösocker och lite fullkornsvetemjöl men goda och jättefina blev de så de kommer definitivt bakas fler gånger med olika "topping" =) femma! Lade till en bild av just ostvarianten men du får självklart plocka bort den om du tycker den är missvisande :)
Mmm, de ser goda ut så den bilden kan väl få vara kvar även om receptet har det klassiska med vallmofrön som "topping".