Nygräddat bröd med smak av apelsin. Jättegott att servera med en skiva ost och apelsinmarmelad på toppen!
Instruktioner
- På kvällen:
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt, apelsinskal, kruskakli och rågmjöl. Blanda väl. Rör ner vetemjölet, lite i taget och knåda ihop allt till en smidig deg. Sätt plastfolie över degbunken och låt degen jäsa i kylen över natten.
- På morgonen:
- Häll ut degen på en plåt, ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Tryck ut den till en rektangel, ca 3 cm tjock med mjölade händer. Skär degen i ett rutmönster med en vass kniv. Pensla brödet med vatten och strö över vallmofrön. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Grädda brödet mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt det svalna på plåten. Bryt brödet i bitar före servering.
Publicerat den
23 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar