Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa och grova apelsinrutor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Nygräddat bröd med smak av apelsin. Jättegott att servera med en skiva ost och apelsinmarmelad på toppen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. På kvällen:
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt, apelsinskal, kruskakli och rågmjöl. Blanda väl. Rör ner vetemjölet, lite i taget och knåda ihop allt till en smidig deg. Sätt plastfolie över degbunken och låt degen jäsa i kylen över natten.
  3. På morgonen:
  4. Häll ut degen på en plåt, ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Tryck ut den till en rektangel, ca 3 cm tjock med mjölade händer. Skär degen i ett rutmönster med en vass kniv. Pensla brödet med vatten och strö över vallmofrön. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 230 grader.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt det svalna på plåten. Bryt brödet i bitar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.