Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa rågfrallor med porter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Saftiga och mustiga med mycket smak, mättande utan att vara tunga. Suveränt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i porter och vatten. Tillsätt oljan, kryddor, farinsocker och sirap. Rör under tiden. Därefter rörs morot och potatis i. Därefter rör du först i det grova mjölet, grahamsmjölet och rågsikt. Arbeta ihop en hanterbar deg med vetemjölet. Beroende på grönsakernas storlek, och stärkelsemängden i potatisen kan jag inte säga exakt hur många dl det måste i. . Min brukar vara ganska kladdig när jag ska dela till bullbitar. Doppa snittytorna i mjöl, rulla dom och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i kylen, lämpligen över natten (eller motsvarande antal timmar), Placera plåten i mitten av ugnen, dom jäser det sista medan ugnen går upp i temp. Om du missbedömt tiden för jäsningen och dom känns lite hårda, låt plåten stå i rumstemp några minuter. Grädda i 20-25 minuter, tills dom låter ihåliga när du knackar på dem, och dom har fått fin färg
  2. Ett tips: om du som jag gör degen för hand, så är det väldigt kladdigt ett tag, bra är då att använda engångshandskar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kistaflower 1 januari 2012

    Hur många grader?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.