Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa rågsiktslimpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt dem jäsa i rumstemperatur eller i kyl under natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta samman till en fast deg med fördel i maskin. Låt jäsa under natten i kyl, då övertäckt med matfolie och ställd i rumstemp i ca 1 timme innan utbakning. Eller jäs i rumstemp i ca 3 timmar.
  2. Baka ut degen till 4 limpor. Jäs 30 minuter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • soccermum 15 september 2010

    Oj vad söta :P Nästa gång provar jag att halvera mängden farinsocker och om det blir bra ska jag faktiskt gå ned till endast en dl för fyra limpor :) Bra recept i övrigt, lätt att baka och stora fina limpor blev det! Men se till att ha en stoooor bunke där degen jäser under natten, jag hade en 7,5-liters och det jäste över trots plastfolien :O

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.