Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa vetebullar

(6 kommentarer)  
Kalljästa vetebullar Kalljästa vetebullar
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Fantastiskt goda bullar med- eller utan glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst.Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg.
  2. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter 8x8 cm.
  3. Fyllning: Rör samman ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning i varje ruta och nyp ihop hörnen. Lägg bullarna i pappersformar på 2 stycken plåtar.
  4. Låt dem jäsa övertäckta med bakduk på sval plats i ca 2 timmar.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Grädda dem mitt i ugnen i 225-250 grader i 6-9 minuter. I varmluftsugn i 200-225 grader ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk på galler.
  6. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras.
  7. Ät och njut av de fantastiskt goda bullarna!
  8. Tid: 2 3/4 tim varav 2 tim jäsning och 5-8 min i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Voikka 12 december 2008

    Detta recept kallas även Rimbobullar och finns redan bland Matklubbens recept!

  • Monika46 12 december 2008

    Nej, inte är detta Rimbobullar som någon här skrev. Rimbobullar har jag bakat många gånger och på Rimbobullar har man INTE hackad mandel och pärlsocker. Dessa kalljästa vetebullar var toppengoda och jag tror jag föredrar dessa framför Rimbobullar.

  • Voikka 12 december 2008

    I mitt ex av 7 sorters kakor är enda skillnaden att rimbobullarna innehåller 50 g mer smör och inte är glacerade, så smakskillnaden kan knappast bli alltför stor. I övrigt överensstämmer recepten till punkt och pricka så det så.

  • renomme 18 februari 2009

    Måste bara få skriva till dig, att dessa bullar var verkligen lätta att göra. Bakade till grabbens födelsedag och alla gäster tyckte att de va JÄTTEGODA..................så att många ville ha receptet. Hälsningar: en bakälskare

  • lillasara 25 mars 2009

    Jättegoda bullar! Har inte hunnit prova med glasyr än... Nästa gång blir det nog i aluminiumformar, smöret läckte och kladdade i mina vanliga pappersformar.

  • mtorp 18 oktober 2010

    Jättegoda, gjorde en fyllning med mandelmassa och smör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.