En lyxig dessert, värd varenda minuts jobb. Alla jag serverat detta till blir lyriska =)
Instruktioner
- Äggulor och socker rörs ihop.
- Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg ner allt av den i grädden.
Vispa ner i ägg och sockerblandningen
- Koka upp 0,6 dl grädde, vispa ner kaffepulvret.
Blanda sedan ner det i ägg blandningen.
- Låt stå över natten i kylskåpet.
- Dag 2
Sätt Ugnen på 100 grader C
Sila av och häll i formar eller kaffekoppar och ställ dem sedan i en ugnsform typ långpanna.
Täck formarna/kaffekopparna med plastfolie (typ Glad Pack) i 2 lager.
Fyll ugnsformen med vatten upp till ungefär hälften av formarna/kaffekopparna.
Baka av i 1 timma och 40 minuter.
Ställ dem sedan i kylen för att kallna. Det ska stelna.
När de kallnat, bränn av med cassovadosocker alternativt råsocker.
Använd grillen i ugnen, ställ formarna/kaffekopparna alldeles under. Titta nog det går fort när sockret smälter. Det skall bli ett hårt skal med gyllenbrunt socker överst.
- Serveringstips:
Servera med chokladsticks, rommarinerade ananas bitar och jordgubbar toppad med romsås.
Publicerat den
7 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar