Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kallrörda kardemummabullar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 21 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Supergoda bullar på grund av den kallrörda degen och den goda fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Finfördela margarinet i mjölet.
  2. Häll mjölkblandningen över mjölet och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 1 timme och 15 minuter under plastfolie.
  3. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  4. När degen jäst så gör du som med vanliga kanelbullar. Låt jäsa 30 minuter på plåten.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  6. Grädda 7 minuter i 250 grader mitt i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bakmimmi 13 april 2009

    De här bullarna är verkligen goda. Lätta att göra och att äta upp!

  • fiddili 14 juni 2009

    Smakade vanliga bullar. Födelen är att man slipper hålla på att krångla med rätt temperatur på degväskan och dessutom så är det mindre degvätska än vanligt.. Kanonbra recept.. Tack tack! :-D

  • michaelarehn 2 september 2009

    Väldigt goda bullar!

  • Mammzan 13 september 2011

    Håller inte med om att de är goda.Gjorde dom idag.Och ja tyvärr de hamnar nog i slasken,kardemumma smaken slog igenom för mycket. Skulle jag testa att göra dom igen, så skulle nog mängden kardemumma minskas rejält,utan att för den skull tappa den smak som var avsedd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.