Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kallrörd cappuccionobrylé

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En lyxig dessert, värd varenda minuts jobb. Alla jag serverat detta till blir lyriska =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äggulor och socker rörs ihop.
  2. Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg ner allt av den i grädden. Vispa ner i ägg och sockerblandningen
  3. Koka upp 0,6 dl grädde, vispa ner kaffepulvret. Blanda sedan ner det i ägg blandningen.
  4. Låt stå över natten i kylskåpet.
  5. Dag 2 Sätt Ugnen på 100 grader C Sila av och häll i formar eller kaffekoppar och ställ dem sedan i en ugnsform typ långpanna. Täck formarna/kaffekopparna med plastfolie (typ Glad Pack) i 2 lager. Fyll ugnsformen med vatten upp till ungefär hälften av formarna/kaffekopparna. Baka av i 1 timma och 40 minuter. Ställ dem sedan i kylen för att kallna. Det ska stelna. När de kallnat, bränn av med cassovadosocker alternativt råsocker. Använd grillen i ugnen, ställ formarna/kaffekopparna alldeles under. Titta nog det går fort när sockret smälter. Det skall bli ett hårt skal med gyllenbrunt socker överst.
  6. Serveringstips: Servera med chokladsticks, rommarinerade ananas bitar och jordgubbar toppad med romsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.