- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En mycket god och lättlagad Bearnaisesås, som dessutom är minst lika bra som de Bearnaisesåser man köper.
Instruktioner
- Blanda dragonen och vinägern i ett litet glas och ställ åt sidan.
Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur.
Vispa sönder äggulorna och tillsätt oljan under vispning, bara några droppar åt gången. När det börjat tjockna/binda sig kan man hälla i oljan i snabbare takt.
Vispa i smöret, lite i taget, men undvik det gräddiga/vita som lagt sig i bottnen.
Tillsätt vinägerblandningen.
Avsluta med att smaka av med salt och peppar.
- Tips: En liten liten nypa curry höjer och ger en fylligare smak! Detsamma gäller socker.
Publicerat den
2 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar