- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Hade nötkött och tänkte göra kalops, men guben hade en vinflaska och då tänkte jag direkt att jag skulle hitta på något nytt istället. Supergott!
Instruktioner
- Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra och stek till fin färg. Lägg ner det i en gryta. Vispa ur stekpannan med vatten och häll över köttet. Smaksätt med rosmarin. Tillsätt morötterna, skurna i mindre bitar eller stavar, och kantarellerna.
- Slå på vinet och tillsätt grönsaksbuljongtärningarna. Vätskan ska täcka köttet, så tillsätt mer om det behövs. Tillsätt enbär och kryddpeppar. Låt puttra tills köttet är mört ca 1 timme.
- När 15 minuter av koktiden återstår tillsätter du mjöl utvispat i lite vatten och reder av till en bra konsistens. Sedan tillsätter du gelé och grädde och låter det puttra tills det är klart. Använd soja så att det blir en fin brun färg.
- Servera med potatis och grönsaker!
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättefint recept, god och mustig gryta!
Tack!Blev lite likt kalops men inte riktigt.
Tack för receptet. Gott och mustigt en november kväll. Jag använde dock lamm.
Vad härligt,hoppas det blev bra!