Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kajsas kalops

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärs med kryddpeppar och lagerblad smakar klassisk kalops. Klyftad potatis kokar snabbt under tiden. Traditionell kalops ska koka i minst en timme för att köttet ska bli mört, men väljer man finare kött eller som här köttfärs går det betydligt snabbare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn färsen i smör-& rapsoljan. Skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med några minuter. Rör ner vatten, lätt crème fraiche och kalvfond och låt det koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, kryddpeppar och smulat lagerblad.
  2. Servera med potatis, kokt i klyftor, en klick lätt crème fraiche och inlagda rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • HildaStina 23 augusti 2008

    Jättegott! Ett recept som absolut ska sparas!

  • farmoringer 30 september 2008

    Var jättegott det här och snabbt som man vill ha det så här mitt i veckan..

  • zonale 18 oktober 2008

    Snabbt enkelt och gott!!! Kan det bli bättre?

  • maggan123 12 januari 2009

    jag lagade till denna rätt idag,den va god men jag hällde i ett par deciliter grädde och tog i lite soja så den fick mera färg.

  • Lennart_58 30 september 2009

    Mums, lättuggad kalops, ha ha, jättegott väl värt ett tack, samt fem fina poäng.

  • cutelillamygirl 7 april 2010

    Det var jättegott och lättlagat. Kryddningen gjorde att det verkligen smakade kalops.:)

  • cissienilsson 20 april 2010

    Rekommenderas++++ Så himla go och snabb mat, en av vardagsfavoriterna!

  • yvorej 9 maj 2010

    Tack för ett gott och enkelt recept.

  • miniinatta 25 augusti 2011

    Godaste Kalopsen jag någonsin ätit ! :)

  • Mrchipps 8 december 2011

    Det helt kanon med tanke på tidsbesparingen,det gav mig en ide men har inte haft tid till att göra denna eller den ide jag har dvs kalopslimpa....(köttfärslimpa) eftersom jag inte har testat med tanke på skorpmjöl mjölk osv så kanske du eller någon som läser får tid att experimentera fram rätt smak i förhållande till de ingredienser som riskerar att ta en del av smaken.... Men att jag skall prova denna kalops det kan du lita på,,,tack för denna...återkommer när jag smakat av den

  • Doggeliten 14 december 2011

    Toppen rätt till vardags, enkelt och uppskattat av alla i familjen..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.