Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk kalops

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör gärna dubbel sats och frys in det som inte går åt direkt.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i grytbitar, ca 3x3 cm. Skär bort benen men spara dem. Är köttet benfritt, be om något märgben i affären. Bryn köttet runtom, lite i taget, i lite margarin i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta tillsammans med benen. Strö över mjöl och salt. Rör om. Tillsätt lagerblad och kryddpepparkorn. Vispa ur stekjärnet med lite vatten. Rör ner det i grytan tillsammans med det övriga vattnet. Rör om.Låt allt koka på svag värme under lock i ca 1 timme. Skala lök och morötter under tiden. Skär dem i skivor eller bitar. Lägg lök och morötter i grytan. Koka ytterligare i ca 30 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av.Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Dancemachine 15 april 2009

    Äter inte kött själv, men lagade den till min tjej som ger den högsta betyg. =)

  • eva_jonte 25 februari 2010

    Vill bara lägga till 2-4 msk kalvfond :-) Älskar kalops för övrigt! :-)

  • ceciliaw 27 december 2010

    Helt okey vardagskalops. Jag slängde i ett par msk kalvfond jag med och lite soya.

  • Disen 19 september 2011

    Så här ska kalops smaka! Lätt och gott.

  • robbz 23 juli 2013

    Jag behövde lägga till mer än dubbelt så mycket vätska. Det bara reducerades bort till ingenting och smaken blev alldeles för salt - så jag rekommenderar alla att dubbla mängden vätska redan från början... Smaken var helt fantastisk!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.