- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 8 timmar
Skriv ut
Ett recept från österrike på kalops
Instruktioner
- Putsa köttet från ben och skär det i tärningar 3-4 cm tjocka.
Lägg köttet i en vid skål tillsammans med morötter, krossad vitlök, en av lökarna och kryddor. Slå på vinet och citronsaften och låt köttet stå svalt 6-8 timmar. Rör om då och då.
Tag upp köttbitarna ur marinaden och torka dem.
Bryn köttet och resten av löken väl i en gryta. Häll buljong, marinaden med grönsaker och kryddor över och låt grytan småputtra under lock tills köttet är helt mört.
Serveras med spaghetti, potatis eller ris.
- Ett bra tips som jag gör, laga en stor sats.Perfekt att frysa in och ha till kommande middagar.
Lycka till!
Publicerat den
1 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar