Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Ca 1kg nötkött med ben eller ca: 600g benfritt nötkött av bringa, rev, märgpipa, ytterlår eller grytbitar. Älg och renkött kan tillagas på samma sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar. Bryn fettet i en stekpanna och bryn köttet på alla sidor. Lägg det i en gryta tillsammans med kryddorna, ev. också ben.
  2. Strö över mjölet och rör om. Då går det år mindre fett än om de råa köttbitarna vänds i en blandning av mjöl och kryddor före bryningen, vilket förr var det vanligaste.
  3. Späd i stekpannan med vatten och häll i skyn över köttet. Koka kalopsen under lock på svag värme ca 1 timma.
  4. Lägg i de skalade och ansade grönsakerna, skurna i skivor. och låt kalopsen koka ytterligare ca 30 minuter. Sammanlagd koktid på 1 ½ timma. Späd ev med mera vatten.
  5. Serveras till kokt potatis eller ris och en stor grönsallad.
  6. Grytan kan tryckkokas. Ungefärlig koktid 20-25 minuter. Kalopsen reds med mjöl när köttet är färdigtkokt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rvcglm 6 september 2015

    Framgår inte hur mycket kött man använder. Räknar man med ca 200gr per person?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.