Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd slanggurka snabbt och gott

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här är min variant av inläggning av slanggurka, även kallad pressgurka. Passar utmärkt till t.ex kalops och annan husmanskost. Ingen sommar utan denna hos oss.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar. Lägg allt detta över gurkorna. Blanda sen resten av ingredienserna och häll över gurkorna. Blanda allt med en hand och jämna till ytan. Sätt ett fat överst i bunken samt något som tyngd på fatet. Låt stå så ett par timmar i kylskåpet. Klar att serveras. Denna sats räcker precis till de 2 burkarna du ser på bilden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.