Instruktioner
Putsa köttet och skär i bitar. Bryn i omgångar så att alla bitar får jämn färg. Skala och skiva löken. Lägg kött och lök i en gryta, salta och peppra. Häll på buljong eller vatten. Lägg i lagerblad och kryddpeppar. Skiva morötterna och låt koka med. Koka upp och sjud i 1 timme tills köttet känns mört. Skaka vetemjölet med kallt vatten och red av under omrörning mot slutet av kokningen. Smaka av. Servera med kokt potatis och rödbetor.
Jättegott!!!
Jag tänkte bara tacka för recptet, det blev jättegott :) Jag är vegetarian så jag bytte ut nötköttet mot quornbitar som jag skvätte lite soja över och lät det stå en stund. Sedan mosade jag sönder quornbitarna lite grann när grytan kokat en stund så det blir som "vanlig" köttkalops. Ett tips för dem som inte äter kött men gillar husmanskost!