Vad vore husmanskost utan kalops?Jag använder benfritt älgkött.
Instruktioner
- Skär köttet i grytbitar. ( spar eventuella ben och låt koka med )
Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i gryta.
Strö på mjöl, salt och vitpeppar. Rör om.
Tillsätt lagerblad och kryddpepparkorn.
Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.
Tillsätt det övriga vattnet.
Lägg i ev. ben.
Låt koka på svag värme under lock i ca 1 timme.
Späd med mer vatten om det behövs.
- Skala och skiva lök och morötter och tillsätt det i grytan och låt koka ytterligare ca 30 minuter.
Späd ev: med mer vatten.
Smaka av.
- Serveras med kokt potatis, rödbetor eller inlagd smörgåsgurka.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nästan exakt mitt recept. Det är perfekt kryddning, mycket lagerblad och kryddpeppar *mums* Jag lägger upp en bild också. Hoppas det är OK med dig.
Det här recepet är precis det jag har själv hemma i en gammal kokbok. Det går alldrig ur tiden. Det är så gott med det möra köttet. Vi har ofta pressad potatis till så sås/skyn sugs upp MUMMS! Tycker alla i familjen.
Älg eller nöt, båda är supergoda, jag tackar för receptet o ger dig en 5:a i betyg.
Hej idag blev det kalops super god helt kart en 5 monica
Åh, vilken god gryta! Den räddade min söndag. Den påminde mycket om den kalops min mormor brukade laga. Helt klart 5 poäng även om den är värd mycket mer!
Ljuvliga dofter spred sig i köket och jag vart inte besviken på smaken ett hjärtligt Tack för ett bra smidigt recept
Nu skall vi snart äta detta, gjorde den färdig på dagen så jag vet att den blev JÄTTE GOD. Detta blir inte sista gången jag gör efter ditt recept, har misslyckats med att få den där kalops smaken förut, men nu satt den.
Detta var något av det godaste jag ätit i kallopsväg. Tack för receptet. mvh Anders
Tack för ett mkt gott recept! ;)
Oj sån god kalops. Kokade på nötgrytbitar och dagen före. Bara att värma upp med potatis till sen. Och snittgurka såklart. Full poäng från min familj.
Mycket gott!!!! Jag gjorde den på grytbitar av Älg och med rårörda lingon till. Suveränt! Tack!
Underbart gott..Helt klart 5 stjärnor.
Gud vad jag är mätt. Har gjort kalops en gång tidigare men inte fått till den på det där goda viset som min mor gjorde. Här satt.den. Kommer i fortsättningen att använda mig av detta receptet. Tack kära du för en jättefin smakupplevelse.