Instruktioner
Ställ lergrytan i vatten, minst 10 min. Skär köttet i stora tärningar. Blanda mjöl och salt i en plastpåse. Lägg köttbitarna och vänd dem så att de blir mjöliga runt om(jag
brukar fylla luft i påsen och skaka). Skala löken och skär den i klyftor. Skala morötterna och skär i slantar. Lägg köttet och löken med pepparkorn, lagerblad i lergrytan. Slå över vattnet och tillsätt sojan. Lägg lock på grytan och sätt den i 200gr ugnsvärme. Tillsätt morötterna efter en timme och låt grytan stå ytterligare en timme. Smaksätt ev med mer salt och peppar.
Servera direkt ur grytan med potatis och rödbetor.
Mustig och god - och fantastiskt bekväm. Den gör jag flera gånger!
Tack för ett enkelt och jätte gott recept Det blir 5 stjärnor
Smidigt & jättegott! Tack för recept!!
Enkelt och super gott recept! Nu kan man dra iväg och motionera medan kalopsen reder sig själv i ugnen. :) Tack för att du delat med dig av detta!
Mycket god, och jag slipper och passa! Tack för receptet.
Detta var enkelt och gott. Dock så fick jag fylla på med mera vatten efter hand. En fyra i betyg
Tack för ett enkelt o jättegott recept!
Enkelt och gott. Men vet inte om mina grytbitar var extra sega för jag fick ha grytan i ugnen ca 4 timmar innan kalopsen blev så där lite lagom mosig och mör som kalops ska vara. Jag tycker inte att kalops ska ha hela köttbitar som en köttgryta utan dom ska vara mer sönderdelade. Men annars ett bra recept som skötte sig själv. Betyg 4 av mig och jag kommer att göra det igen.
God och enkel rätt! Jag använde fläskkött och köttet var nästan klart efter en timme, så morötterna fick jag koka vid sidan om. Nästa gång ska jag kasta i dom i lergrytan direkt. :) Tycker att det kunde varit lite mer såsigt så nästa gång ska jag nog hälla på mera vatten också. Men ett superbra recept som jag definitivt kommer att göra flera gånger! 4a i betyg!