Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalorisnål currygryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En väldigt god, snabb, extremt billig och mättande curry som jag lagade till efter att ha tagit intryck ifrån en indisk kokbok. Den går att variera i oändlighet men detta är ett grundrecept som passar bra till vardags. På helgen kan man till exempel passa på att lägga i en hackad piri piri, tärnad sötpotatis, sockerärtor och några cashewnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll oljan i botten på en djup stekpanna eller wokpanna och tillsätt riset, linserna (icke blötlaggda), currypastan, currypulvret, flytande honung, thailändsk fisksås och hackade vitlöksklyftor. Sätt på plattan på stark värme och rör om tills ingredienserna är jämnt fördelade. Vitsen med att bryna kryddorna på detta vis är att få fram de riktiga smakerna.
  2. Skala och tärna potatisen och skiva löken och bananen grovt, och tillsätt dessa när det börjat fräsa ordentligt i pannan. Fortsätt röra och låt löken fräsas och bli vit.
  3. När löken är vit, slå på vattnet 1-2 deciliter i taget. När du kan se pannans botten genom bubblorna tillsätt ytterligare 1-2 deciliter vatten. På så sätt blir grytan tjock och mustig utan att redning behövs. Rör då och då för att vara säker på att inget bränner i bottnen. Fortsätt denna procedur tills grytan kokat ihop. 20 minuters aktiv koktid kan vara ett riktmärke då det säkerställer att potatisen, riset och linserna verkligen är färdigkokta.
  4. Njut av med ett glas iskallt vatten

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.