Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalorisnål skaldjurspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

290 kalorier per portion Lågkaloriversionen av en klassisk franskpaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen genom att arbeta ihop margarin, mjöl med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Kavla ut degen till en rundel och klä en låg pajform med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter, med degen. Sätt folieremsor om formens och degens kant. Grädda pajskalet i 15 minuter.
  4. Hacka lök, vitlök och persilja.
  5. Fräs lök och vitlök i margarinet i en kastrull ca 4 minuter. Tillsätt skaldjuren tillsammans med vin och persilja. Ta av kastrullen från värmen.
  6. Vispa ihop äggen och mjölken samt salt och peppar. Blanda ner skaldjuren.
  7. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 25-30 minuter, tills fyllningen har stelnat och fått lite färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • malinboije 2 april 2010

    Pajen blir ännu magrare om man byter ut margarinet mot 25 g margarin och 2,5 dl kesella.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.