Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalv med citron och smör och pasta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en superb rätt att bjuda en lördakväll i mysig samvaro. Den ger en underbar smak av medelhavet i all sin glans

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kalvsteken i tunna skivor. Banka ut dem med handen. Skölj och riv skalet av citronerna. Skär och kasta bort den nedersta centimetern på sparrisen, skär varje sparris i tre delar och koka i saltat vatten i 3 minuter. Häll av vattnet och blanda sparrisen med saften från 1 citron i en skål.
  2. Koka pastan enligt anvisningen.
  3. Blanda mjöl och 1,5 tsk salt på en tallrik. Vänd varje köttskiva i mjölblandningen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet på näst högsta värme i 1,5 minuter per sida (ska ej genomstekas). Strö över citronskalet och häll på vitt vin. Låt koka i 3-4 minuter.
  4. Hacka 1 gul lök och krossa vitlöksklyftorna. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök på medelvärme.
  5. Tillsätt spenat och 0,5 tsk salt och peppar och fräs i ytterligare 1 minut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.