- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är en superb rätt att bjuda en lördakväll i mysig samvaro. Den ger en underbar smak av medelhavet i all sin glans
Instruktioner
- Skär kalvsteken i tunna skivor. Banka ut dem med handen. Skölj och riv skalet av citronerna.
Skär och kasta bort den nedersta centimetern på sparrisen, skär varje sparris i tre delar och koka i saltat vatten i 3 minuter. Häll av vattnet och blanda sparrisen med saften från 1 citron i en skål.
- Koka pastan enligt anvisningen.
- Blanda mjöl och 1,5 tsk salt på en tallrik. Vänd varje köttskiva i mjölblandningen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet på näst högsta värme i 1,5 minuter per sida (ska ej genomstekas).
Strö över citronskalet och häll på vitt vin. Låt koka i 3-4 minuter.
- Hacka 1 gul lök och krossa vitlöksklyftorna.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök på medelvärme.
- Tillsätt spenat och 0,5 tsk salt och peppar och fräs i ytterligare 1 minut.
Publicerat den
25 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar