Lyxigt kött tillsammans med len och färgglad puré. Kan det bli bättre?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Kött:
Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i oljan i en stekpanna på hög värme till en fin stekyta. Tillsätt smöret och låt det bli brynt. Ös det över köttet med en sked. Lägg köttet i en långpanna och häll över det brynta smöret.
- Kål:
Skär spetskålen i 8 klyftor och lägg i samma långpanna som köttet. Smält smöret i en kastrull. Salta och peppra kålen och ringla över smöret.
- Sätt in långpanna mitt i ugnen ca 45 minuter, eller tills köttets innertemperatur är 58 grader för ett rosa kött. Grov hacka dillen. Strö på kålen vid servering.
- Puré:
Skala morötterna och persiljerötterna och skär dem i cm tjocka skivor. Lägg rotfrukterna i en kastrull tillsammans med grädden. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda långsamt ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
- Kött:
Nät köttet uppnått önskad temperatur, lyft av det från plåten, och låt vila i rumstemperatur.
- Höj ugnsvärmen till 225 grader och ställ in plåten ytterligare ca 10 minuter eller tills kålen är mjuk och fått en rostad yta.
- Puré:
Mixa morot, persiljerot och grädde till en slät puré. Använd gärna matberedare eller blender. Skölj citronen och riv skalet. Smaksätt med salt, peppar och citronskal.
- Skiva köttet och servera med spetskålen och puré.
Publicerat den
28 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar