Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfärsbiffar med sås a´la Sonja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett 20 år gammalt recept som är väl använt hos oss. Fantastiskt gott! Såsen blir underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop smeten till biffarna, blir ca 8-10 st beroende på hur stora man vill ha dom. Stek i smör ett par minuter på varje sida, låt eftersteka och håll dom varma.
  2. Såsen: Skala räkorna, spar några till dekoration. Låt sparrisen rinna av. Stek lök och paprika i smör i en gryta. Vispa i mjöl, späd med grädde, sparrisspad, creme fraiche och sherry. Krydda. Låt puttra ett par minuter, konsistensen ska vara tjock och fyllig. Ha i räkor och sparris. Gör du såsen i förväg så ha inte i räkor och sparris förrän du värmer såsen. Lägg upp biffarna på ett serveringsfat och häll såsen över. Garnera med sparris och räkor. Servera med pressad potatis eller ugnsstekta potatisklyftor smaksatta med dragon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.