Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfärsbiffar med risotto & gräddsky

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalvfärsbiffarna serveras med en krämig risotto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Risotto: Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en sauteuse eller rundbottnad kastrull. Färs lök och vitlök, utan att det tar färg, på medelvärme ca 1 minut. Tillsätt riset och låt det fräsa med under omrörning ca 1 minut. Tillsätt vin och lite av vattnet samt buljongtärningen. låt det sjuda sakta utan lock och rör om då och då. Späd med mer vatten och låt det koka tills riset blir mjukt men fortfarande har en kärna med tuggmotstånd. Blanda ner riven parmesan och delade cocktailtomater strax före servering.
  2. Biffar: Blanda samman kalvfärsen med äggulor, salt, peppar och finhackad salvia. Forma 8 jämnstora biffar. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme och stek biffarna ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem på ett fat och gör skyn i samma stekpanna utan att diska ur pannan.
  3. Gräddsky: Fräs rivet citronskal och salvia i den olja som finns kvar efter biffarna ca ½ minut. Häll på vatten, vin och grädde samt smula ner buljongtärningen. Låt det koka ca ½ minut. Lägg tillbaka biffarna i skyn, låt den bräsera ca 2 minuter.
  4. Se till att risotton är krämig och varm och servera den till de nybräserade biffarna med gräddsky. Garnera med färska salviblad och eventuellt hyvlad färsk parmesan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miaper1234 13 december 2008

    Jättegott.. Risotton blev så god att jag bara skulle kunna äta den =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.