I detta recept har ruladerna en ostfyllning, men man kan lika gärna fylla dem med svamp eller hackat kryddgrönt.
Instruktioner
- Lägg ströbrödet i vattnet och låt det svälla några minuter eller mosa potatisen.
- Blanda färsen med salt, peppar och brödblandningen (eller den mosade potatisen och vattnet). Tillsätt grädden och ägget.
- Bred ut färsen på ett stort vattensköljt skärbräde till ca 1 cm tjocklek. Skär den i fyrkanter, ca 8 x 10 cm.
Lägg lite ost på varje bit och rulla ihop.
- Bryn ruladerna i matfett i en stekpanna. Låt dem sedan eftersteka några minuter utan spädning. Ta upp dem och håll dem varma.
- Vispa ur stekpannan med buljong eller vatten. Red av skyn med mjölet utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev soja.
- Lägg upp ruladerna på serveringsfat och häll såsen över. Servera gärna med kokta grönsaker.
Publicerat den
27 april 2009
Skriv kommentar