Kalvfilé är en av de mest klassiska rätterna att bjuda middagsgäster på. Här är ett recept med chévre och rostad potatis. Receptet hämtat från Tv-programmet halv åtta hos mig.
Instruktioner
- Kalvfilé:
Skär i medaljonger och bryn, salta och peppra.
- Bakpotatis:
Skär potatisen till stora klyftor. Förväll potatisen i saltat vatten, cirka 10 minuter, lägg potatisen i ugnsfast form med olja salt och peppar i 225 grader i cirka 30 minuter.
- Chèvresås:
Stek charlottenlök, timjan, lagerblad, vitpepparkorn i olivolja i 30 sekunder. Tillsätt vitt vin, koka ner i 5 minuter. Tillsätt kycklingbuljong, och låt koka ner. Tillsätt sedan vispgrädde, salt och peppar och låt koka ihop, cirka 2-3 minuter. Sila såsen. Skär bort kanten på chèvreosten. Mixa osten med såsen medans såsen fortfarande är varm.
Publicerat den
26 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar