Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfilé med morotspuré, dillolja, rostad blomkål och dillchips

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kalvfilé, syrlig dillolja, len morotspuré, och dillchips som ger en läcker crunch till rätten. Vill du inte ha chips går det bra att byta ut mot rå morot. En riktigt festlig rätt i vårens tecken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dillolja: Mixa alla ingredienser till dilloljan slätt med mixerstav. Sila genom finmaskig sil.
  3. Morotspuré: Skala och koka potatis och morot mjuka i saltat vatten. Pressa grönsakerna genom en potatispress. Vispa sedan i smör och eventuellt vatten från kokningen till ett mos. Salta och peppra.
  4. Rostad blomkål: Skär blomkålen i små buketter. Skala pärllöken. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Krossa vitlöksklyftorna och lägg i formen. Häll över olja, salta och peppra. Rosta grönsakerna högt upp i ugnen ca 15 minuter, tills de fått fin färg och är mjuka.
  5. Kalvfilé: Putsa bort eventuella senor på köttet. Bryn det i smör och olja runt om, salta och peppra. Stek färdigt mitt i ugnen i ca 10 minuter tills innertemperaturen är 54 grader. Låt köttet vila ca 10 minuter innan du skär det i ca 2 cm tjocka skivor.
  6. Lägg en klick puré i botten på tallrikarna. Lägg på blomkål, lök och kalvfilé. Garnera med chips och dill. Ringla över dillolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.