Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfilé Oskar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegod och den här kan man ha på bröllop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kalvfilén i 4 bitar och banka ut dem till runda plattor cirka 2 centimeter tjocka. Salta och peppra köttet runt om och vänd i mjöl. Stek dem vackert bruna och låt vila. Håll varmt.
  2. Choronsåsen: Smält smöret. Vispa ner tomatpurén i äggulorna i en annan kastrull. Tillsätt 1/2 dl vatten och låt puttra på låg värme. Vispa hela tiden tills äggblandningen når en temperatur på 37 grader. Det ska bli luftigt.
  3. Kolla temperaturen på smöret, det ska också vara fingervarmt (37 grader). När de båda koken har samma temperatur, vispa ner smöret i äggen i en tunn stråle. Salta och krydda med dragon och persilja.
  4. Koka sparrisen 3 minuter i lättsaltat vatten och en klick smör. Skala hummerklorna.
  5. Lägg upp kalvfiléerna på varma tallrikar. Garnera med sparrisen, hummerklorna, såsen och tryffeln.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.