Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mixed grill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att grilla är tacksamt och mycket trevligt i glada vänners lag. Här en klassisk version av mixed grill - en lyxig bjudrätt som du även kan variera med andra sorters kött och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och låt det bli rumstempererat. Skär skivorna av nöt- och kalvfilé mitt itu (använder du fläskfilé istället för kalvnjure så gör likadant med fläskfilén). Putsa och skär kalvnjuren i skivor och dela skivorna mitt itu. Skär baconet i bitar.
  2. Skär ett kryss i tomaterna och ta bort foten från champinjonerna.
  3. Pensla grillgallret med olja och lägg på nöt- och kalvfilé, kalvnjure och lammkotletter. Pensla med matolja och grilla köttet ca 3 minuter på varje sida.
  4. Lägg korv, bacon, tomater och champinjoner på grillgallret efter halva tiden och pensla allt med matolja. Salta och peppra efter grillningen och lägg upp alltsammans i snygga rader på varmt serveringsfat.
  5. Servera med sallad och bakad potatis eller pommes frites.
  6. Du kan också trä upp köttet och grönsakerna på grillspett. Tomaterna som snabbt mjuknar sätts på spettet mot slutet av grilltiden. Vill man kan man även marinera köttet innan med valfri marinad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.