Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto på kantareller med grillade kalvfiléer

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Smarrigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka schalottenlöken och skär kantarellerna i bitar om de är stora. Värm 2-3 msk olivolja i en panna, typ traktörpanna, och fräs löken och riset på svag värme några minuter utan att det får färg bara blir lätt glansigt.
  2. Tillsätt svampen, vinet och ett par dl av grönsaksbuljongen.
  3. Låt det hela koka sakta under sporadisk omrörning tills vätskan börjar koka in. Späd efter hand med mera buljong tills risotton totalt har kokat 18-20 minuter.
  4. Risotton ska nu vara lite krämig i konsistensen och riset ska vara lätt al dente, d v s det ska finnas ett visst tuggmotstånd.
  5. Rör slutligen i osten samt ett par smörklickar eller olivolja och smaka av med några korn salt.
  6. Grönsakssautén: Dela tomaterna, skär salladslöken i ringar och sparrisen i slantar (spara sparrisknopparna till garnering och koka dem 1-2 minuter).
  7. Fräs grönsakerna lätt i smör eller olja i samband med serveringen, krydda med några korn salt. Hetta upp en grillpanna eller elda på träkolsgrillen. Putsa filén helt fri från hinnor och skär den i små lagom tjocka skivor (medaljonger) som du plattar ut lite lätt med handen.
  8. Krydda köttet med salt och peppar, pensla med olja och grilla 2-3 minuter på varje sida. Fördela risotton på varma tallrikar, gör ett utrymme i mitten av risotton och lägg i den nyfrästa grönsakssautén.
  9. Placera de nygrillade medaljongerna på riset och garnera med sparrisknoppar, eventuellt rucolasallad och limeklyftor. Servera gärna med lite extra parmesanost och olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.