Kalvfilé, som kan bytas ut mot fläskfilé, finstrimlad i krämig sås med en gyllenstekt rösti.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Koka potatisarna med skalet på i en gryta med lättsaltat vatten.
Låt dem inte bli helt färdigkokta.
- Skala potatisarna och riv dem grovt.
- Forma plättar av potatisen och stek dem hastigt i en panna med smör och lite olja.
Salta och peppra och krydda eventuellt med lite muskot.
Vänd dem och låt sedan steka färdigt i ugnen.
- Finstrimla köttet.
Skala och hacka löken och dela champinjonerna.
- Hetta upp en stekpanna och fräs köttet i smör tillsammans med lök och champinjoner.
- Pudra med mjöl och slå över vin och grädde.
Låt koka i 10 minuter och smaksätt med salt och peppar.
- Servera kalvfilén tillsammans med röstin och eventuellt gelé.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
25 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Röstin var jättegod, dock lite svårt att vända den utan att den faller i bitar. Men grytan fick smaksättas med flertalet andra ingredienser för att den skulle smaka något, den var enligt mina smaklökar inte alls god till en början. tyvärr...):-