Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finskuren kalvfilé med rösti

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalvfilé, som kan bytas ut mot fläskfilé, finstrimlad i krämig sås med en gyllenstekt rösti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Koka potatisarna med skalet på i en gryta med lättsaltat vatten. Låt dem inte bli helt färdigkokta.
  3. Skala potatisarna och riv dem grovt.
  4. Forma plättar av potatisen och stek dem hastigt i en panna med smör och lite olja. Salta och peppra och krydda eventuellt med lite muskot. Vänd dem och låt sedan steka färdigt i ugnen.
  5. Finstrimla köttet. Skala och hacka löken och dela champinjonerna.
  6. Hetta upp en stekpanna och fräs köttet i smör tillsammans med lök och champinjoner.
  7. Pudra med mjöl och slå över vin och grädde. Låt koka i 10 minuter och smaksätt med salt och peppar.
  8. Servera kalvfilén tillsammans med röstin och eventuellt gelé.
  9. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 1 februari 2009

    Röstin var jättegod, dock lite svårt att vända den utan att den faller i bitar. Men grytan fick smaksättas med flertalet andra ingredienser för att den skulle smaka något, den var enligt mina smaklökar inte alls god till en början. tyvärr...):-

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.