Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfilé med chèvresås och rostad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalvfilé är en av de mest klassiska rätterna att bjuda middagsgäster på. Här är ett recept med chévre och rostad potatis. Receptet hämtat från Tv-programmet halv åtta hos mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kalvfilé: Skär i medaljonger och bryn, salta och peppra.
  2. Bakpotatis: Skär potatisen till stora klyftor. Förväll potatisen i saltat vatten, cirka 10 minuter, lägg potatisen i ugnsfast form med olja salt och peppar i 225 grader i cirka 30 minuter.
  3. Chèvresås: Stek charlottenlök, timjan, lagerblad, vitpepparkorn i olivolja i 30 sekunder. Tillsätt vitt vin, koka ner i 5 minuter. Tillsätt kycklingbuljong, och låt koka ner. Tillsätt sedan vispgrädde, salt och peppar och låt koka ihop, cirka 2-3 minuter. Sila såsen. Skär bort kanten på chèvreosten. Mixa osten med såsen medans såsen fortfarande är varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.