- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Faktiskt bland det godaste jag ätit, och enligt mig, inte alls avancerat att göra.
Instruktioner
- Gnid in filén med örtkryddor och salt.
Bryn ca 5 minuter i en stekpanna.
Förstek i ugn i ca 10 min i varmluftsugn i 250
- Vid servering värm på ugnssäkert fat 10-12 minuter i 250 grader
- Sås:
Sautera lök, vitlök, peppar och tomatpuré. Pudra över mjölet,. Blanda väl.
Späd med uppkokt köttfond. Tillsätt madeiravinet, de torra kryddorna och soja.
Låt såsen puttra ca 15 minuter. Tillsätt creme fraiche i såsen och låt den puttra med de sista 5 minuterna
- Serveras med potatisklyftor som friteras eller steks, och vitlöksfrästa bönor.
Publicerat den
8 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar