Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ministerschnitzel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ministerschnitzel är en tunn skiva köttfärs, som är panerad och stekt som wienerschnitzel. Därigenom blir den betydligt billigare än originalrätten, som görs på kalvfilé eller kalvinnanlår. Den klassiska garneringen kan man lägga på i alla fall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs, ägg, salt och peppar och arbeta färsen smidig. Späd med vattnet. Forma färsen till 4 schnitzlar, ca 1 cm tjocka.
  2. Vispa upp ägget till paneringen. Blanda ströbröd och vetemjöl. Pensla schnitzlarna med ägget och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Låt ytan torka till en aning. Bryn matfettet i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 2 minuter på varje sida, tills de är jämnt bruna. De behöver inte vara helt genomstekta.
  3. Lägg upp schnitzlarna på serveringsfat. Garnera med citronskivor, ansjovis och kapris och servera genast. Potatismos eller råstekt potatis och grönsallad är gott till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.