Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfilé med rösti, svamp och ugnsbakade kösbärstomater.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den låga ugnstemperaturen gör kalvfilén extra saftig och jämnt stekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomater: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda tomater, socker, salt och olivolja i en liten trång ugnsäker form. Baka tomaterna mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut tomaterna och sänk värmen till 125 grader för köttet.
  2. Kött: Putsa kalvfilén. Salta, peppra och bryn köttet runt om i smör. Sätt en digital ugnstermometer mitt i den tjockaste delen av köttet. Stek färdigt mitt i ugnen tills innertemperaturen är 63 grader. Ta ut köttet och lägg över aluminiumfolie och låt det vila ca 15 min.
  3. Sås: Stek löken mjuk i smör. Pudra över mjölet, tillsätt tomatpurén och rör om. Späd lite i taget med vatten, vin och kalvfond under omrörning. Låt såsen koka ihop något tills knappt 4 dl återstår. Smaka av med skyn från köttet.
  4. Rösti: Skala och grovriv potatisen. Låt rivet rinna av ordentligt i sil. Blanda med salt och peppar. Värm oljan i en stekpanna ca 24 cm i diameter. Packa potatis rivet jämt i pannan med stekspade. Stek 4-5 min på medelvärme, Vänd röstin med hjälpav en stor tallrik eller ett lock och stek ytterligare 4-5 min på andra sidan.
  5. Värm tomater och sås. Skär köttet i skivor. Servera köttet med sås, rösti, svamp och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.