Den låga ugnstemperaturen gör kalvfilén extra saftig och jämnt stekt.
Instruktioner
- Tomater: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda tomater, socker, salt och olivolja i en liten trång ugnsäker form. Baka tomaterna mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut tomaterna och sänk värmen till 125 grader för köttet.
- Kött: Putsa kalvfilén. Salta, peppra och bryn köttet runt om i smör. Sätt en digital ugnstermometer mitt i den tjockaste delen av köttet. Stek färdigt mitt i ugnen tills innertemperaturen är 63 grader. Ta ut köttet och lägg över aluminiumfolie och låt det vila ca 15 min.
- Sås: Stek löken mjuk i smör. Pudra över mjölet, tillsätt tomatpurén och rör om. Späd lite i taget med vatten, vin och kalvfond under omrörning. Låt såsen koka ihop något tills knappt 4 dl återstår. Smaka av med skyn från köttet.
- Rösti: Skala och grovriv potatisen. Låt rivet rinna av ordentligt i sil. Blanda med salt och peppar. Värm oljan i en stekpanna ca 24 cm i diameter. Packa potatis rivet jämt i pannan med stekspade. Stek 4-5 min på medelvärme, Vänd röstin med hjälpav en stor tallrik eller ett lock och stek ytterligare 4-5 min på andra sidan.
- Värm tomater och sås. Skär köttet i skivor. Servera köttet med sås, rösti, svamp och grönsaker.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar