Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvgryta med kantareller smaksatt med dragon

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott:

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp köttet i vatten och låt det koka 2 minuter. Häll seda av vattnet och skölj köttet under rinnade vatten. Lägg köttet i en rengjord kastrull och häll på vatten så att det täcker.
  2. Ansa löken, moroten, purjon, palsternackan och skär dem i ca 2cm stora tärnongar. Tillsätt sedan grönsakerna och kryddorna till köttet och lå alltsammans små sjuda i ca 1 timme.
  3. Lyft upp köttet och täck det väl med fuktat smörpapper eller en handduk. Koka ner buljongen till hälften, tillsätt grädden och låt det koka ihop tills du har en såskonsistens. Smaka sedan av det med salt och peppar, sila såsen och lägg tillbaka köttet.
  4. Fräs kantarellerna i smöret i en stekpanna och lyftsedan över dem till grytan med hjälp av en hålslev. Tillsätt dragon och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.