Äpplen och kantareller är två höstsmaker som blir ännu godare när de möts i en härlig gryta!
Instruktioner
- Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt 3/4 dl av sherryn samt kalvbuljongen. Sjud ca 1 timme tills köttet börjar bli mört. Skala och strimla löken. Bryn löken i smör tillsammans med kantarellerna i en kastrull.
- Häll i grädden och sjud upp. Smaka av med resterande sherry, soja, salt och peppar. Häll kantarellsåsen i grytan och rör om. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Garnera med lite plockad, färsk timjan.
- Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i smör och strö över muscovadosocker. Stek klyftorna runtom tills sockret har smält.
- Servera grytan med kokt potatis och muscovadostekta äpplen.
Publicerat den
1 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar