Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvgryta med söta äpplen och kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äpplen och kantareller är två höstsmaker som blir ännu godare när de möts i en härlig gryta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt 3/4 dl av sherryn samt kalvbuljongen. Sjud ca 1 timme tills köttet börjar bli mört. Skala och strimla löken. Bryn löken i smör tillsammans med kantarellerna i en kastrull.
  2. Häll i grädden och sjud upp. Smaka av med resterande sherry, soja, salt och peppar. Häll kantarellsåsen i grytan och rör om. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Garnera med lite plockad, färsk timjan.
  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i smör och strö över muscovadosocker. Stek klyftorna runtom tills sockret har smält.
  4. Servera grytan med kokt potatis och muscovadostekta äpplen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.