Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvjärpar med kantarellsås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En mycket omtyckt maträtt bland släkt och vänner. Det här är grundreceptet, men jag byter ut färsen mot blandfärs och det vita brödet mot ströbröd. Kryddan epice riche ( fyra kryddor) hittar jag inte längre, så jag använder i stället Santa Marias Five Peppers.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort kanterna på brödet och låt det svälla i grädden.
  3. Riv löken fint på rivjärn. Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma järparna i handen med hjälp av en matsked, som doppas i varmt vatten emellanåt.
  4. Lägg järparna tätt i en väl smord ugnssäker form, pensla dem lätt på ytan med oljan. Grädda järparna i ugnen ca 30 minuter. Gör under tiden kantarellsåsen.
  5. Hacka kantarellerna grovt ( spara 1 dl spad). Fräs löken och kantarellerna i smöret. Krydda med svartpeppar.
  6. Pudra över mjölet, blanda väl. Späd med grädden och kantarellspadet i omgångar under uppkok och ständig vispning, smaksätt med epice riche, salt och soja.
  7. Låt såsen koka minst 5 minuter.
  8. När järparna är färdiga silas skyn från järparna i såsen. Vispa om.
  9. Slå såsen över järparna och servera med kokt potatis och pressgurka.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • DoctorWho 5 november 2012

    Ingredienser Wretmans Épice Riche: 1 del mald muskot 2 delar mald vitpeppar 1 del mald kryddpeppar 1 del mald kryddnejlika Blanda allt i en skål. Förvara i kryddburk.

  • victea 5 november 2012

    Tack för receptet på Epice Riche ska prova det. MVH victea

  • victea 9 november 2012

    Jag brukar bryna järparna i stekpannan först och sedan låta dem steka färdigt i ugnen. Blir mer färg på dem och de är lika goda. victea

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.